Ramon Mens
Ramon Mens Video 5 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Professionele coureurs driften graag in Ferrari’s

Driften kan natuurlijk uitstekend in een Ferrari, al verwacht je niet snel een auto van het Italiaanse merk bij een driftshow. Toch gooien deze coureurs maar wat graag een 458, California of zelfs F40 dwars. Sensatie!

Driften

Tijdens een driftevenement in Nederland verwacht je eerder afgetrapte BMW’s en geïmporteerde Nissans. Misschien eens een achterwielaangedreven Ford of Opel. Toch wordt er ook gedrift met Ferrari’s, maar dan wel aan twee andere kanten van de wereld.

BEKIJK DE VIDEO: DE EERSTE LAMBORGHINI DRIFTAUTO TER WERELD!

Driften in competitieverband is zowat uitgevonden in Japan – in 2000 ontstond daar de D1 Grand Prix. Toen vooral met opgefokte auto’s van Nissan, Toyota en andere nationale merken, nu met veel meer. Kijk maar naar deze video, waarin een Ferrari 458 Speciale (vanaf 3:00), California (4:00) en zelfs de legendarische F40 (4:40) in actie komen tijdens zo’n show.

Supercarfanaten

Ook in de Verenigde Staten hebben ze het driften met Ferrari’s ontdekt. Dat geldt in elk geval voor Ryan Tuerck – hier onbekend, maar in Amerika een naam met meerdere zeges in het nationale driftkampioenschap. Met een clubje supercarfanaten ging hij eens flink los met een gemodificeerde Ferrari 458 (vanaf 3:35) en een 430 Scuderia. Wel wat minder stijlvol dan in Japan. Hoor je zo’n prachtig raspaard eigenlijk wel zo te behandelen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.