Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Video 30 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Print my ride: DM Blade

Het bedrijf Divergent Microfactories (DM) gelooft in het principe ‘print my ride’ en hoopt er uiteindelijk groot mee te worden. Het uithangbord is al klaar en heet DM Blade: een spectaculaire sportwagen met indrukwekkende prestaties.

De 3D-printer is in opkomst. Niet alleen bij grote autofabrikanten maar ook kleinere ondernemingen. DM is daarvan een goed voorbeeld. Volgens Kevin Czinger, oprichter en CEO van DM, zorgen 3D-technieken ervoor dat het maken van onderdelen veel goedkoper wordt. Daardoor kunnen ook kleinere bedrijven auto’s bouwen. DM koos voor het maken van een echte supercar en hoopt er uiteindelijk tienduizend van te gaan bouwen.

“De Blade is snel, want hij heeft 700 pk en weegt 630 kilogram”

Het frame van de Blade is opgebouwd uit zeventig 3D-geprinte aluminium componenten in combinatie met koolstofvezel staven. Het bouwen van het chassis nam slechts dertig minuten in beslag. Het koetswerk is gemaakt van composiet om het gewicht verder te drukken. Volgens DM is het frame zeer stijf. Achterin het aluminium/carbon frame schuilt een 700 pk sterke viercilinder turbomotor. Neem daarbij een wagengewicht van slechts 630 kilogram in gedachte en uw begrijpt dat deze Blade zeer snel is. Sprinten van nul naar 96 km/h neemt slechts 2,2 tellen in beslag.

https://www.youtube.com/watch?v=SU7LhQsLthA

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.