Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 18 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Porsche 718 Boxster GTS 4.0: heerlijke herriemaker – Video

De Porsche 718 Boxster GTS 4.0 maakt eindelijk de heerlijke herrie die zo werd gemist in de viercilinder Boxsters. Met dank aan de vette zescilinder uit de Spyder. Geniet in deze video mee met Peter Hilhorst op een Portugese bergweg.

De Porsche 718 Boxster GTS 4.0 heeft de ongewijzigde 4,0-liter zescilinder uit de Spyder met 400 pk en 420 Nm. Traditiegetrouw heeft de GTS-variant donkere accenten en een sportiever aangekleed interieur. Standaard is een handgeschakelde zesbak en een zeventraps PDK-automaat komt eind van dit jaar. De prijs voor de GTS 4.0 is 139.300 euro, terwijl de 420 pk leverende Spyder 150.100 euro kost en de 350 pk sterke Boxster S 106.100 euro moet opbrengen. Uiteraard verklaart de C02-uitstoot van de zespitter het grote verschil ten opzichte van de viercilinder. Maar het is elke cent waard.

Genieten

In de Porsche 718 Boxster GTS 4.0 is nog meer genieten van de zescilinder dan in de Cayman GTS 4.0. Je hoort hem inhaleren, rochelen bij gaslossen en voluit blèren. Het repertoire is breed met een rustig achtergronddeuntje tot rauwe uithalen. Zeker boven 5000 toeren per minuut gaat hij flink tekeer en dan weet je weer dat een zescilinder thuishoort in een Porsche. Zeker als het een roadster is. De te lange versnellingen zijn inmiddels genoegzaam bekend en halen de felheid uit de motor. Het is niet anders, maar daardoor kun je wel schakellui cruisen.

Bonus

De versterkte beleving door de zescilinder van de Porsche Boxster GTS 4.0 wordt aangevuld met de sublieme rijeigenschappen van de 718 Boxster. De GTS 4.0 wordt standaard geleverd met een twintig millimeter verlaagd onderstel met variabele dempers. Dat is – weten we van de Cayman GTS 4.0 – allesbehalve een compromisloze setting. Wie desondanks meer souplesse wenst, neemt (kosteloos) de tien millimeter verlaging. Daarmee reden we op een Portugese bergweg. Het is opvallend soft, heeft ruime veerwegen, laat de auto ontspannen rollen om de lengteas en deze set-up past perfect bij een iemand die zijn Boxster vooral koopt om te toeren. De besturing is heel licht en naturel, maar begint meer kracht te vragen als het tempo omhoog gaat. Dan neemt de precisie ook toe en de GTS 4.0 profileert zich dan als een waanzinnig pakket. Communicatief en perfect in balans. Door de relatief smalle banden laat hij zich als bonus makkelijker dan de Spyder op het gas sturen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.