Autovisie
Autovisie Video 1 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Tesla Model 3 in vaarwater BMW 3 Serie

Dit is hem dan, de compacte Tesla Model 3. Hiervoor hebben gisteren wereldwijd zo’n 115.000 mensen zich vooringeschreven, als we Tesla-oprichter Elon Musk moeten geloven.

Tesla-Model-3-006

Erg veel bekend over de Model 3 is er helaas nog niet. Tesla meldt dat de basisversie een actieradius van ongeveer 350 km heeft en in minder dan 6 seconden van stilstand naar 100 km/h gaat.

“De Model 3 oogt als een combinatie van een Model S en een Model X”

Net als de Model S (en net als legio modellen van Audi, BMW, Lexus en Mercedes-Benz) krijgt de Model 3 een beperkte vorm van autonomie, wat door Tesla heel handig als Auto Pilot wordt vermarkt.

Een conventionele sedan is de Model 3 niet. Hij oogt als een combinatie van een Model S en een Model X en heeft een neus waarop niet eens meer de suggestie van een grille wordt gewekt (de Model S heeft een zwart vlak waar bij een brandstofauto de grille zou zitten).

LEES OOK: KRANKZINNIG – KOPERS WERELDWIJD IN DE RIJ VOOR TESLA MODEL 3

De Model 3 gaat in de Verenigde Staten ongeveer 35.000 euro kosten. Wat dat voor de Nederlandse markt betekent, is nog niet duidelijk. De eerste Model 3’s worden volgend jaar afgeleverd. In Europa moeten we wachten tot 2018.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.