Autovisie
Autovisie Video 21 dec 2015

Onder de hamer: Top Gears ‘reasonably priced’ Astra

De Vauxhall Astra van BBC’s Top Gear gaat onder de hamer. De auto werd in het laatste seizoen, voordat de Clarkson-bom barstte, gebruikt door racende artiesten en filmsterren. De auto heeft slechts 4680 kilometer op de teller staan. De versnellingsbak staat er waarschijnlijk minder florissant voor. 

opel astra

De rode vijfdeurs heeft een 1.6 liter motor die 115 pk’s teweegbrengt. Binnen is de wagen heel behoorlijk uitgerust, met onder andere navigatie, premium geluidsinstallatie en een sportstuur. Wat de Astra onderscheidt van andere Astra’s zijn zijn rolkooi en racestoelen. Die zijn ook de reden dat de Opel niet zomaar aan het verkeer mag deelnemen. De airbags hebben namelijk plaats moeten maken voor de rolkooi. De hoogste bieder zal dit zelf moeten herstellen als hij de openbare weg op wil.

”Vaak ging het er niet zachtzinnig aan toe en kreeg de Astra het zwaar te verduren”

In totaal hebben tweeëntwintig sterren, waaronder Will Smith, Ed Sheeran en Susan Boyle, achter het stuur plaatsgenomen. Vaak ging het er niet zachtzinnig aan toe en kreeg de Astra het zwaar te verduren. De opbrengst komt ten goede aan BEN, een organisatie die zich namens de auto-industrie inzet voor bijvoorbeeld families met gehandicapte kinderen, mensen die palliatieve zorg nodig hebben of door een ernstige ziekte geestelijke problemen hebben gekregen. Wat de Opel precies moet opleveren is nog onbekend. Hier rijdt Ed Sheeran, die geen rijbewijs heeft en nog nooit in een auto heeft gereden, een rondje over het circuit.