Autovisie
Autovisie Video 30 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Honda Civic Type R draait warm

Honda heeft met de huidige Honda Civic Type R een van de wildste hatches van de afgelopen jaren gebouwd. Hij had even het ronderecord op de Nürburgring voor snelste voorwielaangedreven auto’s in handen en dat is precies waar nu de nieuwste generatie Civic is gespot.

Tiende generatie

Het is alweer de tiende generatie Honda Civic en de auto wordt weer een maat groter. Hij wordt gebaseerd op een nieuw platform, dat hij gaat delen met de Accord. Honda is ook direct begonnen met de ontwikkeling van het sportieve topmodel, de Type R. Die auto krijgt waarschijnlijk dezelfde 2,0 liter turbomotor als de huidige Type R, maar dan met nog meer vermogen. Het vermogen moet stijgen van 310 pk naar ongeveer 330 pk voor de nieuwe generatie.

Amerika

De nieuwe Civic Type R komt ook naar de Verenigde Staten. Eerder moesten de Amerikanen het zonder een topmodel van de Civic stellen. De laatste relatief betaalbare sportieve Honda in dat land was de S2000 en die auto verdween zes jaar geleden van de markt. Toch moeten ze ook daar nog even geduld hebben: de Civic Type R wordt waarschijnlijk pas in 2017 officieel gepresenteerd. In oktober toont Honda in Europa voor het eerst de normale versie van de nieuwe vijfdeurs hatchback.

Foto’s: Wilco Blok

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.