Autovisie
Autovisie Video 28 jun 2016

Nieuwe BMW 5 Serie draait warm

Over een paar maanden wordt de nieuwe BMW 5 Serie officieel onthuld. BMW is nu druk bezig met de laatste testfase van de auto, voordat hij op de Autosalon van Parijs in oktober voor het eerst wordt getoond.

BMW 5 Serie - Autovisie.nl

BMW 5 Serie

De BMW 5 Serie wordt in eerste instantie alleen als sedan gepresenteerd. Later zullen de stationwagon en de 5 GT, de grote hatchback, nog volgen. De auto maakt gebruik van BMW’s OKL-platform. OKL staat voor Oberklasse, ofwel topklasse. BMW gebruikt het platform ook voor de 7 Serie.

Veel lichte materialen in het platform, zoals aluminium en magnesium, moeten ervoor gaan zorgen dat de nieuwe 5 Serie zo’n 100 kilogram lichter wordt. De lichtste 5 Serie, de 520i, weegt minimaal 1.670 kg.

Hybride

De BMW 5 Serie komt weer met vier-, zes- en achtcilinders, maar sta er niet van te kijken als er ook een versie met driecilinder komt. De auto in de video hierboven heeft de 4,4 liter V8 met 450 pk, die debuteerde in de 7 Serie. De 5 Serie komt er ook als plug-in hybride met de bekende 2,0 liter viercilinder met elektro-ondersteuning. Dat model krijgt waarschijnlijk een vermogen dat ergens tussen de 252 pk van de 330e en de 326 pk van de 740e in ligt. Het topmodel wordt als altijd de M5, die een aangepaste versie van de nieuwe 4,4 liter V8 krijgt.

Systemen

De auto moet veel systemen gaan lenen van de 7 Serie, waaronder het infotainmentsysteem, dat te bedienen is door middel van gebaren. Ook assistentiesystemen en een aantal (semi-)autonome functies neemt hij over. De Autosalon van Parijs opent zijn deuren op 1 oktober, dan verwachten we alle gegevens van de nieuwe 5 Serie.