Ramon Mens
Ramon Mens Video 21 dec 2020
Leestijd: 1 minuut

Helemaal nieuw, maar óók klassiek – Morgan Plus Six – Autovisie Supertest 2020

Hij is technisch helemaal nieuw, maar draagt ook nog z’n legendarische en klassieke jas. Hoe doet de Morgan Plus Six het dit jaar op het TT Circuit Assen? Kijk en rijd mee!

Op een mooi eindejaarsfeest als de Supertest zijn we altijd blij met kleurrijke deelnemers. Leden van de familie Morgan heten we daarom per definitie graag welkom. Hoewel het chassis totaal nieuw en van aluminium is, dragen ze nog immer hun nostalgische kledij over een essenhouten frame. Het is dat ze Engels zijn, anders zou je hun koets de kilt in autoland noemen: totaal afwijkend van wat normaal is.

Uiterlijk vertoon

Maar misschien is het nu slechts uiterlijk vertoon, want de nieuwe opzet met een veel stijver aluminium chassis en onafhankelijke wielophanging rondom klinkt veelbelovend. Het lijkt een streep door het verleden; is dat zo? Tel daarbij op een moderne zescilinder turbomotor van BMW met 340 pk en 400 Nm en een wagengewicht van slechts 1075 kg, en dan weet je dat je je misschien moet voorbereiden op een explosieve confrontatie tussen heden en verleden.  

Morgan Plus Six

Ben je benieuwd naar de prestaties van de Morgan Plus Six tijdens de Autovisie Supertest? Wil je weten wat de redactie van de sportieve SUV vond? En lees je graag wat onze professionele coureur Peter Kox over de nieuwe Morgan te zeggen heeft? De vragen op al je antwoorden lees je in Autovisie Magazine nummer 26, dat nu in de winkels ligt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.