Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 15 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Mercedes E 350 e start met 15% bijtelling

Mercedes-Benz is net op tijd met de introductie van de E 350 e om te kunnen profiteren van de verwachte eindsprint op de zakelijke markt. Door de wederom veranderende bijtellingsregels zullen voor het einde van dit jaar nog veel zakenauto’s worden geregistreerd. Voor de stekkerhybride hoeft dit jaar minder inkomensbelasting te worden betaald dan volgend jaar.

Mercedes E 350 e

De Duitse fabrikant heeft de E 350 e met stekkeraansluiting weten te homologeren met een CO2-uitstoot van 49 g/km. Met dank aan die theoretische waarde valt de sedan voor de zakelijke rijder dit jaar in de bijtellingsklasse van 15%. Het is dit jaar voor het laatst dat er voor auto’s met verbrandingsmotoren verschillende bijtellingspercentages worden gehanteerd. Volgend jaar dient de zakelijke rijder 22% van de catalogusprijs bij zijn inkomen op te tellen. Door de veranderende percentages verwacht de autobranche eind dit jaar nog een eindspurt in kentekenregistraties, aangezien het belastingvoordeel voor maximaal zestig maanden geldt.

Mercedes E 350 e df

Elektromotor

Met de komst van de E 350 e breidt Mercedes het leveringsprogramma verder uit. De zakenauto was er al als E 200 op benzine. Verder is er de E 220 d en de E 350 d, terwijl de AMG-uitmonstering E43 al is aangekondigd. De E 350 e verrijkt het programma aan benzinezijde. De sedan beschikt over een 211 pk sterke viercilinder turbomotor, die gekoppeld is aan een 65 kW sterke elektromotor. Het systeemvermogen komt zodoende op 279 pk en het koppel bedraagt 550 Nm. Met de E 350 e kan zo’n 30 kilometer op puur elektrische kracht worden afgelegd. De hybride-aandrijflijn stelt de E-Klasse in staat om een aanhangwagen van maximaal 2.100 kg te trekken.

Prijs

Mercedes levert de eerste exemplaren vanaf september uit. De prijs is vastgesteld op € 59.995,-. Er is slechts één versie, de Lease Edition, waarbij wel keuze is uit het Avantgarde- of Exclusive-exterieur. Tot de standaarduitrusting behoren zaken als 18 inch lichtmetalen wielen, Command Online, led-koplampen, Keyless Go, een laadkabel voor 220V en een walbox, een in delen neerklapbare achterbank, de parkeerassistent met achteruitrijcamera en het antidiefstalpakket.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.