Autovisie
Autovisie Video 14 aug 2015

Mercedes-Benz C-Klasse Coupé: Elegante verschijning

Mercedes-Benz heeft van de nieuwe C-Klasse Coupé een soort mini S-Klasse Coupé gemaakt en dat heeft niet verkeerd uitgepakt. De tweedeurs is net als zijn grotere broer een elegante verschijning geworden.

Volgens Mercedes-Benz moet de coupé vooral een sportief alternatief voor de gewonde C-Klasse worden. Daarom heeft het merk het onderstel van de nieuweling anders afgesteld, de rijhoogte met 15 millimeter verlaagd en de auto standaard 17 inch lichtmetalen wielen meegegeven. Standaard heeft de C-Klasse Coupé stalen veren, maar Airmatic-luchtvering is ook te bestellen.

Voorlopig levert Mercedes-Benz de tweedeurs alleen maar met viercilinders. In eerste instantie zijn daar de benzine-uitvoeringen C 180 (156 pk uit een 1.6), C 200 (184 pk uit een 2.0), C 250 (211 pk uit een 2.0) en C 300 (245 pk uit een 2.0). Dieselen kan in de C 220 d (170 pk uit een 2.1) en C 250 d (204 pk uit een 2.1). Later volgt ongetwijfeld C 450 AMG en Mercedes-AMG C 63 en C 63 S.

“Voorlopig levert Mercedes de C-Klasse Coupé alleen met viercilinders”

De wielbasis van de C-Klasse Coupé is met 80 millimeter toegenomen in vergelijking met vorige generatie. Ook is de wagen 95 millimeter langer en 40 millimeter breder. Zowel voorin als achterin moet daardoor meer interieurruimte zijn. Invloed op het gewicht van de Mercedes-Benz hebben zijn toegenomen afmetingen niet. Door kwistig gebruik van aluminium werd hij iets lichter.

De levering van de C-Klasse Coupé start in december. De eerste orders schrijft Mercedes-Benz vanaf begin oktober. Met de komst van de modelvariant is het leveringsprogramma van de C-Klasse overigens nog niet compleet. Naast de vierdeurs, tweedeurs en Estate komt volgend jaar ook nog een cabriolet op de markt.

Update – Hier alvast een teaser van de aankomende Mercedes-AMG C 63 Coupé.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.