Dennis Wilman
Dennis Wilman Video 14 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-Benz A 250 e – Eerste testnotities

Ook Mercedes zet hard in op de plug-in hybrids. De A-Klasse ontkomt dus ook niet aan deze aandrijving. Dries reed met de Mercedes-Benz A 250 e. Zijn oordeel? Kijk de video.

De stroom plug-in hybrids die autofabrikanten gaan inzetten om volgend jaar aan de door Europa gestelde uitstootnormen te voldoen komt nu echt op gang. Mercedes-Benz biedt – net als veel andere (premium)merken – straks in vrijwel elk segment een auto met verbrandings- en elektromotor, plus een extern oplaadbare accu. Ook in het compacte segment dus, waar een B250e en een A 250 e in hatchback en limousine uitvoering aan de line-up worden toegevoegd.

1.3-liter turbo

Alle drie beschikken over dezelfde combinatie van een 160 pk 1.3-liter turbo die we kennen uit de reguliere A200 en een achttrapsautomaat met dubbele koppeling waarin een 101 pk elektromotor is geïntegreerd. Het gecombineerde piekvermogen komt uit op 218 pk en 450 nm, wat goed is voor een 0-100 sprint van 6,7 sconden en een top van 240 km/h. Echte GTI-prestaties dus. Minstens net zo interessant is het formaat van het accupakket waar de elektromotor zijn power vandaan haalt. Dat is met 15,6 kWh groot genoeg voor een realistische actieradius van 60 kilometer. De accu is met wisselstroom in zo’n twee uur op te laden met 7,2 kW, en aan een snellader met maximaal 24 kW in ongeveer een half uur.

CO2 uitstoot

Prijzen zijn nog niet bekend, maar reken erop dat de A 250 e geen goedkope auto zal worden omdat de hybride techniek nou eenmaal duur is. De lage CO2 uitstoot van ca. 33 g/km heeft wel als voordeel dat je vrijwel geen BPM betaalt, zodat Mercedes hem ten opzichte van bijvoorbeeld een gewone A250 waarschijnlijk goed in de markt kan zetten. Maar is de A 250 e uiteindelijk een begeerlijke auto of niet? We probeerden hem uit in de omgeving van Frankfurt om tot een oordeel te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.