Autovisie
Autovisie Video 1 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Lexus LFA is sportwagen zonder grenzen – Sjoerds Weetjes #180

In de zoektocht naar de perfecte sportwagen trok Lexus werkelijk alle registers open en zo kon de ontwikkelingsbaas alle traditionele grenzen binnen het creëren van een nieuwe auto overschrijden.

Niets was te gek in de jacht naar ultieme perfectie. In deze aflevering van Sjoerds Weetjes neemt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je mee naar 2000. Toen stelde een van de Lexus-techneuten de vraag hoe een sportwagen van Lexus er uit zou zien.

Geboorte Lexus LFA

De geboorte van de LFA is zonder twijfel een van de meest extreme in de autowereld. Het ontstaan van het idee is iets dat je geregeld bij een autobouwer ziet, maar hoe het project vervolgens werd opgepakt overtreft werkelijk alles.

Lexus LFA

In de huidige tijd komen dergelijke prestigieuze projecten niet meer voor. Dat de Lexus LFA in alles uitzonderlijk moest zijn, was bij de eerste briefing tussen het management en de projectleider duidelijk, maar dat de verantwoordelijke ingenieur over alle grenzen ging, maakte het gehele project nog meer bijzonder. Kijk en luister naar wat de duurste, de extreemste en de meest prestigieuze Lexus ooit is geworden.

Sjoerds Weetjes

Elke vrijdag kijk je op Autovisie.nl of op Youtube.com/autovisie naar Sjoerds Weetjes. Daarin vertelt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je bijzondere verhalen over de autowereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.