Autovisie
Autovisie Video 28 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De Morgan Aeromax werd door een stagiair ontworpen – Sjoerds Weetjes 240

Toen een gefortuneerde Morgan-liefhebber de wens aan Charles Morgan uitsprak graag een ‘luxe’ gran turismo met coupédak te willen, wist de zoon van grondlegger Peter Morgan nog niet precies hoe hij dat moest realiseren. Tot hij een brief van een scholier ontving. En zie hier, de Morgan Aeromax.

Morgan is een eigenzinnig merk en niet alleen door zijn klassieke producten of door de traditionele bouwwijze met veel handvaardigheid, ook door nieuwe creaties en denkwijzes. Een daarvan is de terugkeer van de 3-Wheeler, die aan de basis van het sportwagenfabrikant stond. De volledig open tweezitter met, zoals de naam al aangeeft, drie wielen, kwam er naast de vierwielers, terwijl de auto decennia geleden juist moest wijken vanwege de introductie van vierwielers. Het model is inmiddels uit productie, maar staat op de nominatielijst om wéér terug te keren. Dit maal komt er een elektrische aandrijflijn in. Althans, zo is de bedoeling.

Morgan 3-Wheeler

Die 3-Wheeler kwam er na nog een uitzonderlijk model, de Aeromax. In deze aflevering duiken we in de historie van deze excentrieke coupé. We gaan terug naar 2004, toen de Aeromax voor de eerste maal ter sprake kwam. Waarom moest Morgan opeens een Coupé maken? Waarom heeft hij deze coupélijn gekregen? Wie is er verantwoordelijk voor het model? Waarom zorgde de komst van de Aeromax voor een nieuwe designrichting van Morgan? Het zijn slechts enkele vragen die Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen beantwoord in deze 240e aflevering van Sjoerds Weetjes, de exclusieve videoserie van Autovisie.

Sjoerds Weetjes

In elke aflevering van Sjoerds Weetjes staat of een model of merk centraal, waarover Sjoerd een bijzonder achtergrondverhaal vertelt, een detail belicht of je bijpraat over het product an sich. Voor de inhoud van de persmap hoef je de video’s niet te kijken en dit staat ook niet in de folder. In eerdere afleveringen legde Sjoerd je uit: hoe een prototype wordt gebouwd, hoe de Aston Martin V12 Vantage ontstond, waarom de SF90 Stradale de eerste voorwielaangedreven Ferrari is, welke varianten van camouflage voor nieuwe modellen er zijn en hoe je automatische verlichting werkt.

Afspeellijst Sjoerds Weetjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.