Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Video 27 mrt 2015

Infographic Speedback GT onthult bijzondere details

De David Brown Speedback GT is een jaar onder ons en dat moet volgens het bedrijf gevierd worden. In plaats van taarten te bestellen bij multivlaai, creëerde David Brown een feestelijke infographic met daarop verschillende bijzondere hoogtepunten en feiten.

Speedback GT

Een paar voorbeelden: David Brown heeft het afgelopen jaar 24.383 kilometer afgelegd in de demo. Verder werd diezelfde demo liefst 109 keer gewassen en gepolijst om er tijdens 43 proefritten met journalisten gelikt uit te zien. Ook Autovisie kroop achter het stuur voor een item in Autovisie Magazine en RTL Autovisie op RTL7. Nog een opvallend feitje is dat er sinds de productie van het eerste prototype 237 technische aanpassingen zijn doorgevoerd.

“Het afgelopen jaar is de Speedback GT 109 keer gewassen en gepolijst”

David Brown heeft ondertussen meer dan zes exemplaren verkocht. Vooral Duitsers, Zwitsers en Amerikanen zien de ‘moderne DB5’ graag in de collectie verschijnen. Heel goedkoop is de Aston Martin DB5 look-a-like niet, want in Nederland loopt de prijs al snel richting 800.000 euro inclusief belastingen. De oplage is beperkt op 100 stuks. Het bouwen van één exemplaar neemt 3.200 uur in beslag.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Infographic Speedback GT onthult bijzondere details
Sluiten