Autovisie
Autovisie Video 15 mrt 2017

Hyundai i30 N is heel erg… niet Hyundai

Thierry Neuville is een leugenaar. De Belgische rallyrijder beweert in dit filmpje dat de nieuwe Hyundai i30 N qua rijgevoel “dichtbij een racewagen” zit. Hij bedoelt waarschijnlijk dat de i30 N gewoon een lekkere hot hatch is. En lekker klinkt.

En ja, we begrijpen de principes van hyperbool. Hyundai wil de connectie tussen de i20 Coupé WRC en de i30 N zo sterk mogelijk maken, ook al is die er niet echt. De sportieve Hyundai – op de markt in de zomer – heeft immers ‘street cred’ nodig om de strijd aan te gaan met de Volkswagen Golf GTI en de Ford Focus ST. Een sterkere versie van de i30 N komt er ook. Die richt zijn pijlen op de Golf R en Focus RS.

LEES OOK: POTENTE PROEFBALLON – HYUNDAI RN30 CONCEPT

Hyundai heeft een weinig sportief imago, dus heeft het Koreaanse merk vorig jaar alles uit de kast getrokken om ons lekker te maken voor zijn N-label. De RN30 Concept was laag, extreem, volgeladen met spoilers en aangedreven door een 2,0 liter turbomotor met 380 pk en 451 Nm. De uiteindelijke i30 N maakt het niet zo bont helaas, want die houdt bij een vermogen van tussen de 250 en 275 pk (afhankelijk van de versie).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.