Autovisie
Autovisie Video 20 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Hyundai i30 N laat van zich horen

Hyundai’s N sportafdeling draait overuren. Over exact een jaar moet het eerste model met het sportlabel, de Hyundai i30 N, verschijnen. Het merk laat nu alvast horen hoe de snelle hatchback gaat klinken.

Luid

Veel geplop en geknetter. Stil is de Hyundai i30 N zeker niet. Voor de aandrijving zorgt een 2,0 liter turbomotor, waarschijnlijk met een vermogen van meer dan 240 pk. In eerdere tests schopte het blok het al tot bijna 265 pk. De hot hatch van Hyundai moet niet alleen in een rechte lijn hard kunnen, hij moet ook heel behoorlijk gaan sturen. Oud-topman van BMW M, Albert Biermann, is verantwoordelijk voor de onderstelafstelling en de rijdynamiek van de auto. De i30 N mag dan gebaseerd zijn op de i30, onderhuids zullen de twee enorm gaan verschillen. Een andere versnellingsbak, andere ophanging, ander remsysteem en andere dempers moeten het een compleet andere auto maken.

LEES MEER: NIEUWE HYUNDAI I30 MOGELIJK ALS VIERDEURS COUPÉ

Niet de snelste

De Hyundai i30 N wordt niet de snelste hatchback in zijn segment, heeft Biermann eerder al aan Autovisie verteld. Volgens de topman gaat het niet zozeer om rondetijden, maar om rijplezier met de Hyundai i30 N. Dat zal ook gaan gelden voor de andere sportieve modellen van Hyundai, want na de i30 zullen er nog meerdere volgen. Biermann is ook verantwoordelijk voor de GT-modellen van Kia, die de komende jaren ook een stuk sportiever moeten worden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.