Autovisie
Autovisie Video 15 nov 2020

Hot hatches en snelle Duitsers uit de jaren 80 en 90 | Autospot

In de showroom van Auto van der Rijt in Uden staat meer dat het hart van de autoliefhebber sneller laat kloppen. En dan gaat het niet alleen om peperdure sportwagens.

Twee Lamborghini’s, enkele Audi’s RS6, een BMW M6 Gran Coupé, een BMW 1M Coupé en een Ferrari 328 GTB, het zijn aansprekende modellen door hun exclusiviteit. Maar er is meer. Modellen die in de jaren tachtig en negentig veel liefhebbers aanspraken en inmiddels uit het dagelijkse straatbeeld zijn verdwenen. Je komt ze zelden nog in het wild tegen. Ze staan bij liefhebbers. John van der Rijt zelf is zo’n liefhebber die de betaalbare hot hatches uit de jaren tachtig koestert. Over welke modellen we het hebben? Kijk snel de video. Van der Rijt gaf ons toestemming om zijn collectie te laten zien. We tonen de verschillende liefhebbersauto’s en vertellen je direct enkele details van de diverse auto’s.

Auto van der Rijt

Afspeellijst Autospot

Dit keer bezoeken we Auto van der Rijt in Uden. In dezelfde plaats waren we eerder. Classic Youngtimers Consultancy is er eveneens gevestigd. Heb je die video niet gezien, dan kun je die hier alsnog bekijken. En houd je van showroombezoeken, wat denk je van ons bezoek aan het Belgische Bavarian Motors of Garage Vandenberghe? Ben je liefhebber van exotische auto’s, dan raden we je onze bezoeken aan de krankzinnige autobedrijven in Dubai aan. Auto van der Rijt

Autospotten

In de videoreeks Autospot bezoeken we niet alleen opvallende, opmerkelijke of bijzondere autobedrijven, ook spotten we auto’s op de openbare weg. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen liep met zijn camera door Knokke (België), Monaco, over Rodeo Drive in Beverly Hills (VS) en bij Motorworld Stuttgart. De persoonlijke favoriet van Sjoerd? De parkeergarage in Tokio (Japan) want de complete vloer was gereserveerd voor de eigenaren van onder andere Rolls-Royces, Ferrari’s, Lamborghini’s, Porsches en McLarens. Elke unit was een feest om te ontdekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hot hatches en snelle Duitsers uit de jaren 80 en 90 | Autospot
Sluiten