Ramon Mens
Ramon Mens Video 13 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Historische highlights van Goodwood Revival 2016

Goodwood Revival beleefde als één van de mooiste historische auto-events op internationaal niveau z’n negentiende editie. De highlights op een rij.

Goodwood Revival 2016

Goodwood Revival 2016

Nergens komt autocultuur van toen zo tot leven als in het Britse Chichester, elk jaar rond begin september. Liefhebbers van alle soorten en maten reizen dan naar Lord March’ landgoed Goodwood af voor de Goodwood Revival. Om gezien te worden in historische kledij, maar nog veel meer om historische racers in actie te zien.

Ford GT

Ook sportwagens uit de jaren zestig komen dus in actie op het ogenschijnlijk eenvoudige, maar toch listige circuit van Goodwood. De Ford GT40 heeft er als meervoudig Le Mans-winnaar een naam hoog te houden. Gevolg: een gaaf duel met een tijdgenoot – de Lola T70.

Jack Brabham

Twee jaar geleden overleed een absolute autosportpionier: Jack Brabham werd 88 jaar oud en is nog altijd de enige coureur die met een zelfgebouwde Formule 1-auto wereldkampioen werd. Reden genoeg voor een eerbetoon met 31 (!) auto’s waarvan hij ooit achter het stuur kroop.

Jaren vijftig

Dat er ook in historische formulewagens serieus gas wordt gegeven, blijkt wel uit deze race met jaren vijftig-bolides. Zelfs een klein gaatje wordt benut, ook al brengt dat de nodige risico’s met zich mee.

Over de kop

Omdat menig coureur tijdens de Goodwood Revival zo met het mes tussen tanden rijdt, gaat het ook wel eens mis. Zoals in deze cuprace met de Austin A35 – één auto gaat wijd, verliest grip, stikt over en rol over de kop. Gelukkig zijn er wel moderne veiligheidsvoorzieningen aanwezig.

Hoofdrace

De RAC TT (Royal Automobile Club Tourist Trophy) geldt als de onofficiële hoofdrace van de Goodwood Revival. Hier wordt echt hard tegen had geracet – in dit geval met vooral Jaguars E-Type en Shelby’s Cobra, maar zelfs een Ferrari 250 GTO ter waarde van enkele miljoenen. Only at Goodwood!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.