Autovisie
Autovisie Video 14 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Hiermee troefde Opel-design voor de Astra GTC zijn management af

Als het aan het Opel-management had gelegen had de driedeurs Astra H de carrosserie van de vijfdeurs hatchback gekregen, maar dan met twee deuren minder. De designafdeling had echter een ander idee. Het werd een felle strijd. 

In 2004 verscheen de Opel Astra H als opvolger van de Astra G. Tot dat moment waren alle hatchbacks identiek en had het model of drie of vijf deuren. Aangezien de vraag naar de driedeurstypes daalde, wilde de ontwerpafdeling van Opel het over een andere boeg gooien, zodat de driedeursvariant onveranderd bestaansrecht zou hebben. De driedeursvariant droeg de toevoeging GTC, waarmee het model al aangaf dat het niet zomaar een carrosserietype was. 

Astra GTC 

In deze aflevering het nooit eerder vertelde of gepubliceerde achtergrondverhaal van de Astra GTC. Dat doen we aan de hand van de Astra GTC met de optioneel geleverde panoramische voorruit, een unieke feature van het model. Hoe kwam de ontwerpafdeling tot de Astra GTC? Waar kwam het idee van de grote voorruit vandaan? Hoe functioneert de voorruit? En wat voor problemen bracht de voorruit met zich mee? In deze aflevering van Sjoerds Weetjes geeft Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je nooit eerder gegeven antwoorden op de vragen. 

Sjoerds Weetjes

Elke week behandelt Sjoerd van Bilsen een specifiek model in de exclusieve Autovisie-serie Sjoerds Weetjes. Hij praat je bij over ontwikkelingen in de auto-industrie, toont aan hoe bepaalde modellen tot stand zijn gekomen, verklapt niet eerder vertelde verhalen en brengt rare zaken in een auto aan het licht. In eerdere afleveringen legde Sjoerd je uit hoe omslachtig je bij het ruitensproeierreservoir van de Alfa 4C komt, toonde hij aan hoelang het duurt voordat je het oliepeil van de Alpine A110 hebt bereikt, onthulde hij hoe prototypes worden gemaakt, vertelde Sjoerd waarom DHL aan de Aston Martin GT12 verdient en verklaarde hij waarom de RS6 Avant niet breder kan. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.