Autovisie
Autovisie Video 8 aug 2016

Voor u gevonden: de MG Metro 6R4 van Colin McRae

Group B was al lang en breed afgelopen toen Colin McRae kwam kijken in de sport. Toch kocht de rallylegende zelf een van de meest extreme wagens uit Group B, de MG Metro 6R4. Nu staat hij te koop in Engeland.

MG Metro 6R4 - 6R4.com eBay - Autovisie.nl-1

MG Metro 6R4

Met zijn achterin geplaatste atmosferische V6, vierwielaandrijving en een wagengewicht van 1.000 kg was de MG Metro 6R4 een aparte verschijning in de sport. Hij werd ontwikkeld door Williams GP Engineering in 1981. Destijds was Austin Rover een van de sponsoren van Williams en zo kwam de samenwerking tot stand. De auto deelde slechts een aantal panelen met de Austin Metro, zodat hij nog een klein beetje herkenbaar bleef. Waar zijn concurrenten praktisch allemaal gebruik maakten van turbokracht, deed de Metro het met zijn hoogtoerige atmosferische zescilinder. Het vermogen was met ruim 416 pk genoeg voor een 0-100 km/u in 3,1 seconden. De topsnelheid lag door de korte verhoudingen van de versnellingsbak op  ongeveer 200 km/u. Succesvol was de MG Metro 6R4 echter niet. Op 1 november 1985 werd de auto gehomologeerd en 1986 was na het dodelijke ongeval van Henri Toivonen het laatste seizoen voor Group B.

Colin McRae

Toen McRae stopte met het World Rally Championship, kocht hij deze oude Group B MG Metro 6R4. Hij reed ermee in verschillende rally’s, waaronder de rally in Ierland hieronder. Toch was de Metro 6R4 ook nu niet heel succesvol, want na een rit was McRae aan het werken aan de auto in zijn garage, toen de auto vlam vatte.

eBay

De auto is volledig opnieuw opgebouwd en is nu weer in nieuwstaat. De auto heeft op verschillende shows gestaan en wordt nu te koop aangeboden. Een normale Metro 6R4 is al prijzig, maar dit exemplaar doet er nog een schepje bovenop. Hij wordt aangeboden voor 350.000 pond, zo’n 415.000 euro. Dan heb je wel iets bijzonders…

MG Metro 6R4 - Autovisie.nl