Dennis Wilman
Dennis Wilman Video 11 sep 2019

Ga mee over de IAA-stands van Audi, BMW en Mercedes – VIDEO

Dit jaar zijn we natuurlijk weer aanwezig op Europa’s grootste autobeurs, de IAA in Frankfurt. Sjoerd van Bilsen neemt je graag even mee over de stands van de drie Duitse premiummerken.

Audi

Laten we beginnen bij Audi. De gigantische stand op de beurs is niet alleen gevuld met krachtige benzineverbranders. Sjoerd laat bijvoorbeeld ook ‘het kwartet’ zien. Een viertal van conceptauto’s die samenwerken met de Audi On Demand. Maar die auto’s kennen we allemaal al. De aandacht gaat deze keer meer uit naar de nieuwe RSjes.

Sjoerd neemt je mee langs de RS 6 Avant en RS 7 Sportback. Ook weet hij je te vertellen dat er wellicht een nog krachtiger versie van de RS 7 aan zit te komen. En er valt hem iets op aan de prijslijst van de RS 6. Daar ontbreekt iets aan.

BMW

Door naar BMW. Op de stand van de Münchernaren vinden we de nieuwe BMW 4 Serie, oftewel de BMW Concept 4. Het studiemodel van de auto die we volgend jaar in productietrim zullen zien. En deze versie heeft een gigantische grille, maar daar is volgens Sjoerd een goede reden voor. Ook gaat hij als basis dienen voor de i4.

Ook de BMW Vision iNext staat op de stand. Deze moet de toekomst van elektrische BMW’s inleiden, maar tegelijk haalt hij heel veel inspiratie uit het verleden. Denk hierbij aan de BMW M1. Op welke elementen we dat terug kunnen zien, toont Sjoerd.

Als laatste hebben we nog een primeurtje vanaf de showvloer: De BMW 3 Serie Touring. Daarbij is een speciale feature bewaard gebleven. Sjoerd legt je uit welke dat is en waarom hij zo handig is.

Mercedes-Benz

Mercedes pakt niet zo groot uit als voorgaande jaren op de IAA. In vergelijking met Audi en BMW staat het er met erg weinig auto’s. Er staan er maar zes op de stand. Maar er zit wel wat speciaals tussen. Denk bijvoorbeeld aan de Mercedes EQS, de elektrische variant van de S-Klasse. Het gaat hier nog om een studiemodel, en Sjoerd weet er wat interessante feiten over te vertellen. Nog meer elektriciteit komt in de vorm van de EQV. Een elektrische V-Klasse.

Gelukkig heeft het merk met de ster ook wat hele dikke bakken meegenomen. Wat AMG-bommetjes sieren de stand alsmede de gigantische GLE. Maar Sjoerds aandacht gaat vooral uit naar de nieuwe GLB. Deze staat er in een normale uitvoering.

Reageer op artikel:
Ga mee over de IAA-stands van Audi, BMW en Mercedes – VIDEO
Sluiten