Dit is een Ford Focus. Althans, dit was een Ford Focus. Want dit... euhm... ding gaat meedoen aan de beruchte Pikes Peak International Hillclimb, dus ligt er nu 3,8 liter twinturbo V6 uit een Nissan GT-R achterin.

Ford Focus


De Pikes Peak International Hillclimb gaat over een maand van start (19 - 25 juni) en is een bijna 20 kilometer lange heuvelklim van een hoogte van 2862 meter naar de top van de Pikes Peak op 4302 meter. Deelnemende racewagens hebben een monsterlijk vermogen nodig en een al net zo beestachtig pakket aan splitters, diffusers en spoilers.

"De racemachine deelt alleen de voorruit en de a-stijlen met de Ford Focus"

Deze 'Ford Focus' wordt ingezet door de Australische coureur Tony Quinn, die ermee zijn Pikes Peak-debuut maakt. We zetten Ford Focus tussen enkele aanhalingstekens, want deze racemachine deelt alleen de voorruit en de a-stijlen met die auto. Voor de rest is de wagen één groot buizenframe met de motor van een Nissan GT-R achterin.

BEKIJK OOK: VIDEO - RHYS MILLEN WINT HEUVELKLIM PIKES PEAK MET EV-RACER

Normaal gesproken is die krachtbron goed voor 570 pk, maar in deze vorm haalt hij een vermogen van ongeveer 800 pk. Hij stuurt zijn krachten via een vierwielaandrijvingssysteem naar het asfalt. De bizarre aerodynamica van deze Ford/Nissan moeten ervoor zorgen dat hij op de weg blijft. Een weg die zich in 156 bochten wringt om de Pikes Peak op te komen.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!