Jaco Bijlsma
Jaco Bijlsma Video 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Wat vinden wij én de P.C. Hooftstraat van de Ferrari Portofino M ?

Je hebt auto’s en echte droomauto’s. Auto’s zoals deze Ferrari. De vernieuwde Portofino M is samen met de Roma, de meest bereikbare Ferrari’s als je over geld praat maar dat heurt eigenlijk niet in deze klasse. We doen het toch omdat je als dromer ook doelen moet stellen. Deze Portofino M kost 250.000 euro en een beetje. Daar krijg je dan een coupe-cabriolet voor met een V8.

Facelift

Wat is er veranderd aan deze Portofino M? Zijn design werd weer scherper gemaakt met nieuwe bumpers en grotere luchtinlaten vóór. Nieuwe wielen, de V8 biturbo is 20 pk sterker (nu 620 pk) en hij heeft een extra versnelling gekregen en heeft nu een achtbak. Ook het de Manettino, het ‘wonderwieltje’ op je stuur, oftewel een draaiknop waarmee je rijstanden kunt kiezen heeft de stand Race erbij gekregen. Daarin reageert deze Portofino nog feller en losser. Ook klinkt hij nog luider omdat de achterste dempers van de uitlaat verdwenen omdat er een partikelfilter en kleppen voor in de plaats kwamen. En daarom kon de achterkant opnieuw verpakt worden met een heftige diffuser.

Ferrari kont

 

Flaneren in de P.C. Hooftstraat

Premium luxury merken zoals Ferrari zijn de ultieme cadeautjes aan jezelf. Net als een horloge van Rolex of Patek Philippe of kleding van een heel duur modelabel als Dior, Prada of Louis Vuitton. Als je het gemaakt hebt, wil je gewoon het allerbeste en dat wil je ook best een beetje laten zien. Deze Portofino M zul je daarom meer tegenkomen in de duurste winkelstraten en boulevards van Miami tot Monte Carlo. In Nederland moesten we hem daarom ook even in de P.C. Hooftstraat testen, niet door burnouts te trekken maar de kijkcijfers en meningen te peilen. En die waren unaniem positief, iedereen vond het een droomauto.

Portofino M interior

Wat maakt de Portofino M een Ferrari?

Het design, het motorgeluid, de exclusiviteit, de merkhistorie, de Formule 1. Maar ook die uiterst scherpe besturing, die een tikje nerveuzer reageert dan de koele Duitse concurrentie. En het motorgeluid is warmer en feller als je deze Ferrari op zijn staart trapt. Net als in de Formule 1 maken ze elke keer betere en snellere auto’s, zo ook bij de Portofino M. Zoals in de autosport gaat het om tienden van seconden en euro’s.

Portofino M engine

Voor levensgenieters

Deze Portofino M met zijn metalen klapdak op de allereerste plaats bedoeld is voor de levensgenieters en niet voor de sporters. Daarvoor maakt Ferrari al jaren de sportauto’s met middenmotor, deze Portofino M behoort samen met de 812 en Roma tot de GT’s. Dat neemt niet weg dat deze Portofino echt snel is, want dat is een Ferrari nu eenmaal aan zijn stand verplicht. Een top van meer dan 320 km/h en een 0-100 km/h van 3,4 seconden zegt genoeg.

closed Ferrari
Met een druk op knop kun je kiezen tussen coupé of cabrio.

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.