Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Video 4 jan 2016

Extreme Pagani Huayra BC komt eraan

Pagani introduceert dit jaar niet alleen de Huayra Roadster, maar ook de Huayra BC, die met het oog op het circuit is ontwikkeld. Die laatste versie heeft de Italiaanse supercarproducent net aangekondigd op Facebook.

Aan de hand van twee teasers valt te achterhalen dat de Huayra BC uitbundiger spoilerwerk krijgt en speciale wielen. Vermoedelijk gaat het om een limited edition waarvan niet meer dan twintig exemplaren worden gebouwd. Of de versie ook meer vermogen krijgt dan de Huayra Coupé (730 pk) is niet bekend.

“Reken op dik 2,5 miljoen euro voor de Pagani Huayra BC”

Het prijskaartje van de BC moet beduidend hoger liggen dan dat van de reguliere Pagani Huayra. Reken op dik 2,5 miljoen euro, terwijl een standaard Huayra 1,3 miljoen euro moet kosten, exclusief alle belastingen.

De productie van de Huayra Roadster, die op de Autosalon van Genève debuteert, moet starten zodra alle exemplaren van de Huayra BC zijn gebouwd. Van de Huayra Roadster bouwt Pagani in totaal honderd stuks. De oplage is dus identiek aan de coupé. Net als de dichte Huayra profiteert de Roadster van een carbon-titanium frame. “Het materiaal is zo stijf dat we geen aanpassingen hoeven te doen om de stijfheid te behouden. Sterker nog, we kunnen het gewicht laten afnemen”, zegt Luca Venturi, woordvoerder van Pagani.

Autovisie reed in 2012 met de Pagani Huayra.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Extreme Pagani Huayra BC komt eraan
Sluiten