Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Video 29 dec 2021

Dit waren de extreemste auto’s van het afgelopen jaar

De autowereld stevent af op een volledig elektrische toekomst, maar dat betekent niet dat er dit jaar weinig te beleven was. Integendeel! Dit waren de extreemste auto’s die we dit jaar hebben getest.

Ferrari 812 Competizione

Vraag een gemiddelde autoliefhebber naar zijn voorstelling van het ultieme genieten, en de kans is groot dat het antwoord zowel de term ‘V12’ als ‘achterwielaandrijving’ bevat. Dit is de Ferrari 812 Competizione!

Bugatti Chiron Pur Sport

Dit jaar was het precies 140 jaar geleden dat Ettore Bugatti, oprichter van het gelijknamige automerk, geboren werd. Een mooie dag om een stukje te gaan rijden met de nieuwste hypercar uit Molsheim: de Chiron Pur Sport.

Lamborghini Huracan STO

De Lamborghini Huracán STO is de duurste Huracán ooit gemaakt. Het nieuwe topmodel is volgens zijn makers een straatlegale raceauto door 640 pk, achterwielaandrijving en heel veel neerwaartse druk. Of is de 384.476 euro kostende STO de zoveelste bontgekleurde Lambo? Autovisie reed hem als eerste Nederlandse medium op Italiaanse bodem.

Porsche 911 GT3 (en de Toyota GR Yaris)

Een Porsche 911 of een Toyota Yaris? De krankzinnige vraag stellen is hem beantwoorden. Niet helemaal. Totaal verschillend, maar ook weer niet zo blijkt op de heerlijke wegen in Luxemburg.

Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano

Voor als de 1000 pk sterke Ferrari SF90 Stradale nog niet genoeg opwinding veroorzaakt, is er van het stekkerkanon ook een Assetto Fiorano-variant. Voor als je overtreffend wilt, durft én kunt trappen. We wagen een poging op – waar anders – Pista di Fiorano.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit waren de extreemste auto’s van het afgelopen jaar
Sluiten