Vooruitlopend op de officiële marktintroductie liet Mazda enkele media alvast kennismaken met de fonkelnieuwe Mazda CX-30. Voor Autovisie stapt redacteur Sjoerd van Bilsen stapt achter het stuur en beantwoordt hij de vraag of het een welkome aanvulling is.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

De Mazda CX-30 is een nieuwe crossover in het gamma van Mazda. Hij vertoont veel vergelijkingen met de Mazda CX-3. Dat komt omdat hij vrijwel identiek is. Je zou bijna kunnen zeggen dat de CX-30 een hoogpotige CX-3 is. Zelfs het interieur is nagenoeg hetzelfde met met het 8,8 inch beeldscherm van het Mazda Connect-infotainmentsysteem. Het grootst verschil zit hem dan ook eigenlijk alleen in de hoogte. De Mazda CX-30 is tien centimeter hoger dan zijn lagere broertje.

SkyActiv-X

Bij de lancering is er keuze uit twee motoren. De 2.0 SkyActiv-G benzinemotor met 122 pk en de 1.8 SkyActiv-D dieselmotor met 116 pk. Twee maanden na de lancering verschijnt wellicht de meest interessante optie: de SkyActiv-X motor met 181 pk en 222 Nm. Deze kost namelijk maar 1.250 euro extra in de aanschafprijs dankzij zijn uiterst lage uitstoot.

Mazda CX-30


Optioneel is de auto leverbaar met onder andere een elektrische achterklep en i-Activ vierwielaandrijving. Sjoerd vertelt je in de video nog veel meer over de aankomende Mazda CX-30 en waarom hij een verstandige aankoop zou kunnen zijn.