Autovisie
Autovisie Video 18 aug 2015

Durchgesickert! Der neue Mercedes-AMG C 63 S Coupé

Is het een verrassing hoe de aankomende Mercedes-AMG C 63 S Coupé eruit ziet? Nee, want alle ‘usual suspects’ zijn aanwezig: vier parallellogramvormige uitlaatmonden, een subtiel achterspoilertje en wat agressiever bumperwerk.

Afijn, Mercedes-Benz wil natuurlijk niet dat wij al weten hoe de AMG-versie van de C-Klasse Coupé eruit ziet, maar dan had de fabrikant wat beter moeten opletten bij klaarblijkelijk een presentatie van het model. Bijgaande foto’s – die opdoken via Motor1.com – zijn van een monitor gekiekt, terwijl iemand ervoor een praatje lijkt te houden.

“In de borstkas van het model klopt een 510 pk sterk 4,0 liter twinturbo achtcilinderhart”

Er valt vast weinig te vertellen, want onderhuids is de Coupé verregaand gelijk aan de sedan- en stationvariant van de C 63 S. In de borstkas van het model klopt een 510 pk en 700 Nm sterk 4,0 liter twinturbo achtcilinderhart. In de C 63 (zonder S dus) ligt dezelfde motor, maar levert het blok 476 pk en 650 Nm.

Mercedes-AMG-C63 1

De prestaties van de C 63 S Coupé laten zich raden. Zijn sedanbroeder heeft immers slechts 4,0 seconden nodig om zijn snelheidsmeter op 100 km/h te krijgen. De S-loze C 63 blijft slechts 0,1 seconde achter en haalt dezelfde elektronisch beteugelde top van 250 km/h, een grens die opgeschoven kan worden als je een paar duiten richting Mercedes-AMG schuift.

Update – Mercedes-AMG heeft net een videoteaser op YouTube gezet van de nieuwe C 63 S Coupé.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.