Autovisie
Autovisie Video 20 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Dodge Demon nu al gelekt! Met dank aan Vin Diesel

Dodge neemt het teasen van de Demon heel serieus. Het merk heeft er een speciale website voor opgezet en laat in een week tijd twaalf detailvideo’s van de duivelse Challenger Hellcat zien. En dat allemaal voor Jan met de korte achternaam, zo blijkt nu, want de Demon is gelekt.

Met dank aan acteur Vin Diesel, moeten we erbij zeggen. De Fast & Furious 8-ster plaatste een video op Facebook waarin hij de filmcrew bedankt en waarin op de achtergrond gewoon twee Dodge Demons te zien zijn. Beide auto’s hebben een Demon-logo achter hun voorwielen en lijken dezelfde luchtinlaat op de motorkap en dezelfde wielen te hebben als de Challenger die we gisteren in een officiële Dodge-teaservideo zagen.

LEES OOK: PARDON? HOE ONZUINIG IS EEN DODGE VIPER GTS?

De Dodge Demon wordt een nog extremere versie van de Challenger Hellcat. De auto gaat zo’n 100 kg minder wegen, maar zal nog steeds een zwaargewicht zijn, omdat de ‘gewone’ Hellcat de weegschaal doet doorslaan naar 2018 kg! Verwacht echter ook dat Dodge het onderstel en de remmen onder handen neemt. De krachtbron blijft de 717 pk sterke 6,2 liter supercharged V8 uit de Hellcat, al dan niet iets opgedraaid.

Dodge Challenger Hellcat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.