Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Video 11 mei 2015

Dodelijke F1-racer in Mad Max: Fury Road

Lotus’ Formule 1-team heeft speciaal voor de nieuwe bioscoopknaller Mad Max: Fury Road een speciale F1-racer gebouwd. Let wel, een dodelijke F1-racer!

Lotus Mad Max 002

Hoe dat komt? De foto spreekt boekdelen. Zo zijn bovenop de achterspoiler zes vlijmscherpe speren geplaatst. Een frontale aanrijding met de auto wil je liever voorkomen, anders neemt de F1 Mad Max je letterlijk op de hoorns. Om de duistere sfeer van de auto verder te benadrukken zijn er op de voorbumper doodshoofden geplaatst. Laten we ook de vlammenwerpers op de flanken niet vergeten. Omdat de film Mad Max: Fury Road zich in een woestijn afspeelt, rolt de F1-wagen op off-roadbanden. Voor extra grip heeft de achteras zelfs twee banden aan elke kant.

“De F1-racer neemt je letterlijk op de hoorns”

Lotus F1 heeft de bijzondere creatie in samenwerking met Warner Bros. Pictures en Village Roadshow Pictures gebouwd. De F1-racer werd voorgesteld tijdens de Barcelona International Motor Show in het speciale Montjuïc Exhibition Centre. De makers van Mad Max: Fury Road hebben meer dan tien jaar aan de film gewerkt. Dit vierde deel is een vervolg op de beroemde post-apocalyptische Mad Max-trilogie die ongeveer dertig jaar geleden in de bioscopen verscheen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.