Autovisie
Autovisie Video 2 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Alles wat je moet weten over de elektrische Toyota bZ4X

Met hybridetechniek nam Toyota de rest van de wereld op sleeptouw, maar als het gaat om volledig elektrisch aangedreven auto’s was het allergrootste automerk ter wereld heel terughoudend. De Japanse autofabrikant heeft daar een reden voor. Vandaar dat de bZ4X geen doorsnee elektro-auto is.

De bZ4X is het eerste model in een reeks volledig elektrisch aangedreven modellen. De fabrikant kiest voor een tweedeling binnen het programma. Er verschijnen elektromodellen op basis van de bekende platformen en elektrische auto’s onder de BZ-vlag. In laatstgenoemde categorie valt de bZ4X. De Japanners brengen als BZ-versies liefst zeven modellen binnen vier jaar. Daarvoor zijn al de namen bZ1 tot en met bZ5 én bZ1x tot en met bZ5X gereserveerd. De X achteraan duidt op een crossover- en SUV-vorm. In welke volgorde Toyota het programma uitbouwt, is nog niet bekend.

Opnieuw de elektrische Toyota bZ4x, nu de definitieve versie!

Video Toyota bZ4X

De bZ4X is een middelgrote SUV van de Japanse fabrikant, die binnen het bestaande leveringsprogramma vergelijkbaar is met de RAV4. De twee delen overigens niets met elkaar, ze zijn gescheiden van elkaar ontwikkeld. Dat en meer legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in deze video. Hij legt uit waar BZ voor staat, geeft aan hoe de auto is opgebouwd, neemt je mee door de bZ4X en laat je de eerste elektrische Toyota op een specifiek EV-platform zien.

In de video wordt gezegd dat de bZ4X 6,6 kW én tot 150 kW kan laden. De eerste exemplaren zullen louter 1-fase kunnen laden. Daarnaast zegt Sjoerd dat Toyota vijftien elektrische modellen in korte tijd introduceert. Ter verduidelijking, acht daarvan zijn gebaseerd op bestaande platformen. Zeven komen er op basis van de nieuwe architectuur. Een van de elektromodellen die op een bestaand platform verschijnt, is de C-HR. Dat model komt er ook als Hybrid en Plug-in Hybrid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over de elektrische Toyota bZ4X
Sluiten