Autovisie
Autovisie Video 4 feb 2016

De prijzige Super Bowl 50-spotjes van autofabrikanten

Komende zondag staat Amerika op zijn kop. Dan spelen de American football-teams Carolina Panthers tegen de Denver Broncos in Super Bowl 50. Bijna net zo belangrijk als de wedstrijd zelf zijn de reclames eromheen, die ongeveer 5 miljoen dollar per 30 seconden kosten. Mercedes-Benz vindt dat te duur, maar onder meer Audi, Mini, Hyundai, Honda en Kia hebben dat er graag voor over om meer dan 100 miljoen kijkers te bereiken.

Audi R8 (10 miljoen dollar)

Vrij serieuze spot van Audi. Een voormalig astronaut denkt terug aan zijn ruimtereis door een rit in de nieuwe R8. Kan Audi mooi nog even de aandacht vestigen op het feit dat ze met een autootje naar de maan gaan.

Mini (5 miljoen dollar)

https://www.youtube.com/watch?v=Y9XqYAzbmTI

Mini probeert clichés te lijf te gaan, maar of dat echt lukt… “Dit is een wijvenauto!” “Deze auto is gay!” “Dit is een langzame auto!” “Deze auto maakt het geen zak uit wat jij denkt!” Nee, dat zal, maar we denken het nu allemaal wel weer.

Hyundai Elantra (7,5 miljoen dollar)

Opletten in het verkeer? Hoeft niet, joh! De Hyundai Elantra zorgt er zelf voor dat je Ryan Reynolds niet van de sokken rijdt als je afgeleid bent door Ryan Reynolds, Ryan Reynolds, Ryan Reynolds en Ryan Reynolds. Oh, en door Ryan Reynolds.

Honda Ridgeline (20 miljoen dollar)

https://www.youtube.com/watch?v=kTaCT8ZmdJA

Knipoog, knipoog! Honda begrijpt eigenlijk ook wel dat de laadbakspeakers van de kersverse Ridgeline een beetje belachelijk zijn. Want eigenlijk steekt deze reclamespot er een beetje de draak… euhm… het schaap mee.

Kia Optima (10 miljoen dollar)

https://www.youtube.com/watch?v=9r0FrXXKeiA

In Kia’s Super Bowl-spot beschrijft Christopher Walken – die blijkbaar woont in zijn eigen Walken Closet (walk-in closet, get it?) – de nieuwe Optima als “het meest opwindende paar sokken ter wereld”. Juist ja!