Autovisie
Autovisie Video 21 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

De Chrysler Crossfire had onterechte sterallures – Sjoerds Weetjes #199

De Crossfire mag je in het rijtje Dodge Viper en Plymouth Prowler plaatsen, al stond het bij deze tweezits Chrysler van te voren wel vast dat hij in productie zou gaan. Hoe dat zit, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes. Hij neemt je mee in de geschiedenis van deze Europese sportwagen. 

Vooral in de jaren negentig bouwde het Chrysler-concern een goede naam op als fabrikant van gedurfde modellen. Producten die als concept cars werden gepresenteerd om vervolgens na een positieve reacties van het publiek op autoshows in productie te worden genomen. Verschillende types verschenen zo in de showroom, en de Crossfire is er een van. Hij verscheen in 2001, de productieversie kwam in 2003. 

Chrysler Crossfire

In deze aflevering van Sjoerds Weetjes legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit hoe de Crossfire ontstond, wanneer hij in productie ging, hoe eenvoudig de ontwikkeling was en of het daadwerkelijk een commercieel succes was. En bovenal, welke auto schuil gaat onder de Crossfire! 

 Sjoerds Weetjes 

Elke week behandelt Sjoerd van Bilsen een specifiek model in de exclusieve Autovisie-serie Sjoerds Weetjes. Hij praat je bij over ontwikkelingen in de auto-industrie en toont aan hoe bepaalde modellen tot stand zijn gekomen. Ook verklapt hij niet eerder vertelde verhalen en brengt rare zaken in een auto aan het licht. In eerdere afleveringen legde Sjoerd je uit hoe omslachtig je bij het ruitensproeierreservoir van de Alfa 4C komt, toonde hij aan hoelang het duurt voordat je het oliepeil van de Alpine A110 hebt bereikt, onthulde hij hoe prototypes worden gemaakt, vertelde Sjoerd waarom DHL aan de Aston Martin GT12 verdient en verklaarde hij waarom de RS6 Avant niet breder kan. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.