Autovisie
Autovisie Video 3 feb 2016

Cigarette Racing powerboat geïnspireerd op Mercedes-AMG GT3

Cigarette Racing onthult volgende week op de Miami International Boat Show de Cigarette Racing 41′ SD GT3. Naast die powerboat zal de auto staan waarop hij gebaseerd is, de Mercedes-AMG GT3.

De samenwerking tussen Mercedes-AMG en Cigarette Racing leverde vorig jaar deze 50′ Marauder GT S op. Foto: Cigarette RacingMercedes-AMG en Cigarette Racing werken al jaren samen. Afgelopen jaar kwamen de twee met de 3.100 pk sterke 50′ Marauder GT S. Je raadt het al, die boot was gebaseerd op de Mercedes-AMG GT S. Zo kreeg de ruit dezelfde vorm en werd ook de bekende gele kleur overgenomen. Met de 41′ SD GT3 gaat Cigarette Racing nog iets verder. De boot is nu 41 feet (zo’n 12,5 meter) lang, tegenover 50 feet (15,25 meter) van de vorige. Ook heeft hij een dak gekregen. De vorm van de ruit is weliswaar compleet anders geworden, maar de kleurstelling wordt weer rechtstreeks overgenomen van de Mercedes-AMG GT3: matgrijs met een gele striping.

Details over de prestaties zijn nog niet bekend. Volgende week worden alle gegevens onthuld. Tot die tijd hebben we de video’s van de powerboats die eerder kwamen in chronologische volgorde. Waar we normaal gesproken adviseren je speakers harder te zetten, kun je dat nu beter niet doen. Geluid uit is nog de beste optie, wat ons betreft.