Autovisie
Autovisie Video 8 jan 2016

Chocola voor je oren: de Aston Martin DBS

Voor veel liefhebbers is het geluid van een auto misschien wel net zo belangrijk, zo niet belangrijker, dan zijn looks. Wat dat betreft ben je bij deze Aston Martin DBS aan het juiste adres. Het ritmische gebrom van de V8 in het vooronder zou niet misstaan in het Concertgebouw.

En zo denkt eigenaar Michael von Trzebiatowski er ook over. Vanaf het moment dat hij Roger Moore in eenzelfde auto zag rondrijden in de Britse hitserie The Persuaders wist hij het: Ik wil er ook zo een. En zo geschiedde. Hij hecht minder waarde aan zaken die anderen veel belangrijker vinden dan aan het rijden van een mooie auto. Een auto die voor Aston Martin-begrippen eigenlijk wat anoniem is.

”De DBS sprak na de DB5 en 6 bij veel mensen minder tot de verbeelding”

De DBS is wellicht een wat ondergewaardeerde Aston Martin. De DBS sprak na de DB5 en 6 bij veel mensen minder tot de verbeelding. Dat had onderbewust misschien nog een andere oorzaak. De Aston Martin DBS schitterde niet in een Bondfilm. Althans, hij zat er wel in, maar over het algemeen wordt ‘On Her Majesty’s Secret Service’ uit 1969 beschouwd als de slechtste Bond waarin 007 (en een Aston Martin) ooit hun opwachting maakten. Acteur George Lazenby en de DBS hoefden erna gelijk niet meer terug te komen.