Het zou mooi zijn als we in de toekomst de Star Trek-kant opgaan, maar zoals het er nu naar uitziet wordt het meer Nineteen Eighty-Four gecombineerd met The Running Man en Escape From New York. En daar heeft het Slowaakse Bozena Security Systems precies het voertuig voor.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Kim Jon-un, Xi Jinping, Aleksandr Loekasjenko, Hun Sen, Najib Razak, Vladimir Putin en vooruit... Donald Trump, let op! Mochten jullie te maken krijgen met van die lastige, hun vrije mening uitende burgers, dan is hier de nieuwe, op afstand bestuurbare Bozena Riot. Het apparaat is uitgerust met een schild van 3000 kilogram (dat in de hoogte en breedte kan worden uitgeschoven), twee waterkanonnen en een hogedrukspuit voor traangas.

LEES OOK: AMERIKAANSE LEGER KIEST OPVOLGER VOOR HUMVEE

Daarbij is de Bozena Riot eigenlijk gewoon een bulldozer, wat heel goed uitkomt als je een straat vol demonstranten letterlijk wilt schoonvegen. In zijn verstelbare schild zitten zes schietopeningen, zodat zwaar bewapende agenten in alle veiligheid rubber kogels/echte kogels op onschuldige burgers/staatsgevaarlijke anarchisten kunnen afvuren. Ontzettend handig.