Autovisie
Autovisie Video 12 sep 2016

‘BMW stapt af van huidige elektrostrategie’

Het is een publiek geheim dat het minder lekker loopt dan gehoopt met de verkoop van BMW’s i3. Daarom gaat de autofabrikant uit München zijn strategie aanpassen en komen er van de 3 Serie, X4 en Mini elektrische uitvoeringen.

BMW i3 33 kWh accupakket -13- Autovisie.nl

Dat bericht althans het Duitse Handelsblatt, dat zich zegt te baseren op bronnen binnen BMW. Volgens de krant wordt de nieuwe strategie van het autoconcern eind september aan de raad van commissarissen gepresenteerd.

LEES OOK: REPORTAGE – BMW i3 EN AUDI A2: TIJD TE VER VOORUIT

BMW zou de nieuwe weg inslaan om het hoofd te bieden aan Tesla en aankomende elektrische modellen van Audi, Mercedes-Benz en Volkswagen. De i3 heeft tot nu toe nog niet genoeg potten weten te breken en blijft qua verkoopaantallen enigszins achter bij de verwachtingen.

Uitdagingen

In 2013, 2014 en 2015 verkocht BMW er in Nederland 1373 stuks. Wereldwijd stond de teller aan het begin van het nieuwe jaar op ruim 41.500 exemplaren. In 2015 gaf BMW’s verkoop- en marketingdirecteur Ian Robertson toe dat de verkopen van de i3 werden opgehouden door “uitdagingen” in de productie van voldoende koolstofvezel carrosseriedelen. De BMW i8 daarentegen verkoopt boven verwachtingen.