Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Video 17 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Volgens klassiek recept: BMW 2-Serie Coupé – Review

Later dit jaar komt eindelijk de nieuwe BMW 2-Serie Coupe op de markt. BMW’s hoop in bange dagen voor de liefhebber van alles waar het merk tenminste vroeger nog voor stond. Autovisie mocht alvast kennismaken met de nieuwe achterwielaandrijver!

In tegenstelling tot de 1-Serie en de daarvan afgeleide 2-Serie Gran Coupe, krijgt de ‘gewone’ Coupe gewoon weer achterwielaandrijving. Zoals het hoort. Hij staat niet op het platform van de 1, maar op een variant van de bodemplaat waar onder andere de 4-Serie en Z4 op zijn ontwikkeld. Het model trapt af met een 184 pk 220i, een 190 pk 220d diesel, een 258 pk 230i en het voorlopige topmodel: de M240i met 374 pk zes-in-lijn en optionele vierwielaandrijving. Het is echter een openbaar geheim dat er straks ook weer een M2 variant komt, die in tegenstelling tot de reguliere versies ook met optionele handgeschakelde zesbak verkrijgbaar is. De rest heeft standaard een achttrapsautomaat.

Prototype

Voorafgaand aan de officiële onthulling en latere testritten, hebben we in de buurt van München alvast kennis kunnen maken met een gecamoufleerd prototype van de 2-Serie Coupe. Op een voormalige luchtmachtbasis die door BMW wordt gebruikt voor rijtrainingen en daar omheen, kregen we de kans om een eerste indruk op te doen met de 230i en M240i xDrive.

Vijf redenen waarom je (niet) een tweedehands BMW 1 Serie moet kopen

Een leuke bonus aan de 230i, is dat die net als de 330i en 430i met dezelfde motor, optioneel met een 100 procent variabel, elektronisch gestuurd sperdifferentieel kan worden uitgerust. Zo zijn (op een handbak na…) alle ingrediënten van een klassieke, compacte sportcoupe weer aanwezig. De M240i heeft die sperdifferentieel standaard aan boord, ook als je ‘m met xDrive vierwielaandrijving bestelt. En ook daarmee blijkt het een hele echte rijdersauto te zijn. Dus stap met ons op de passagiersstoel van twee echte BMW ontwikkelingsprototypes, voor deze exclusieve preview van al het moois dat deze zomer komen gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.