Autovisie
Autovisie Video 8 dec 2016

Al te bestellen: Nieuwe Alpine Première Édition

Is een gelimiteerde editie van 1955 stuks eigenlijk nog wel echt een gelimiteerde editie? Alpine vindt van wel en biedt van zijn aankomende sportwagen een Première Édition aan. Een model dat nu al te reserveren is.

alpine-main

En ja, de productieversie van de nieuwe Alpine is nog steeds niet onthuld, maar de Alpine Vision Concept uit februari 2016 was al zo goed als fabrieksklaar, dus weten klanten ongeveer wat ze krijgen. In het geval van de Première Édition is dat een gelimiteerde auto – klanten kunnen hun nummer kiezen uit de nummers die nog beschikbaar zijn – in het wit, zwart of helderblauw.

“De Première Édition gaat in Frankrijk tussen de 55.000 en 60.000 euro kosten”

Waarom bouwt Alpine 1955 stuks van de Première Édition? Omdat 1955 het jaar is dat Société Anonyme des Automobiles Alpine – opgericht door de Fransman Jean Rédélé – zijn eerste auto voorstelde, de A106. De Première Édition gaat in Frankrijk tussen de 55.000 en 60.000 euro kosten, wordt eind 2017 uitgeleverd en is ook in Nederland te bestellen.

Wie dat wil doen, moet de Alpine-app (beschikbaar voor iOS en Android) downloaden. Daarin wordt je gevraagd een serienummer voor je Première Édition te kiezen en 2000 euro als aanbetaling over te maken. De introductie-Alpine wordt beschikbaar in dertien Europese landen (het Verenigde Koninkrijk krijgt hem pas in 2018) en Japan.

LEES OOK: ALPINE VISION CONCEPT – DE LANGE WEG NAAR DE NIEUWE ALPINE

Volgens Renault is de uiteindelijke Alpine voor tachtig procent gelijk aan de Alpine Vision Concept. De oude A110 (1961 – 1977) had de motor achterin, maar in zijn nazaat zal die in het midden liggen. Hoeveel vermogen en koppel de viercilinder turbo in de toekomstige Alpine levert, is nog niet bekend, maar de auto gaat er in ieder geval in 4,5 seconden mee van stilstand naar 100 km/h.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.