Autovisie
Autovisie Video 13 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Autovisie Vlog: Autosalon Brussel 2016

Het Salon, zoals de Belgen de Autosalon Brussel ietwat liefkozend noemen, is een van de belangrijkste van het jaar voor onze zuiderburen. Toch heeft de beurs ook genoeg te bieden voor de Nederlandse autoliefhebber. Morgen gaan de deuren voor het publiek open. Wij namen alvast een kijkje.

Waar het écht grote nieuws voorbehouden blijft aan Detroit, heeft Brussel toch een aantal (Europese) primeurs. BMW heeft de M2 en M4 GTS meegebracht, bij Mercedes-Benz zijn de vernieuwde SL en GLS te bekijken en bij Porsche de Macan GTS en de facelift van de 911. Land Rover de Range Rover Evoque Convertible en Subaru de vernieuwde Forester.

Iets betaalbaarder: de Fiat Tipo en Mitsubishi Spacestar zijn ook voor het eerst te bewonderen in Brussel. Wereldprimeurs zijn er ook. Toyota toont de vernieuwde Verso en Jaguar heeft een nieuwe uitvoering van de F-Type meegebracht, de British Design Edition.

“Het grote nieuws staat in Detroit, maar toch heeft Brussel een aantal primeurs”

Op de show is een aparte hal gereserveerd voor de meest exclusieve auto’s. Aston Martin, Maserati, Lamborghini, Rolls-Royce, Ferrari, Lotus, Alpina, Tesla, Porsche en Bentley staan samen in één hal. Ook meteen een goede gelegenheid om de Bentayga in een minder opvallende kleurstelling (zwart) te bekijken.

Hoewel de uiterlijke verschillen minimaal zijn, biedt Het Salon ook de mogelijkheid om alle nieuwe 15% bijtellers van 2016 te bekijken. De Audi Q7 e-tron, BMW 2 Serie 225xe, BMW 3 Serie 330e, BMW 7 Serie 740e en Volkswagen Tiguan GTE zijn te zien naast de populaire modellen uit 2015 als de Audi 3 e-tron, Mercedes-Benz C 350 e, Volvo V60 Twin Engine en Volvo XC90 Twin Engine. Vergelijken maar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.