Autovisie
Autovisie Video 20 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Ford GT van Afrojack in Nederland gearriveerd

De allereerste Ford GT voor de Nederlandse markt is gearriveerd en direct aan de gelukkige en gefortuneerde eigenaren afgeleverd. De supersportwagen is in handen van autoliefhebber en zakenman Jeroen van den Berg en dj Afrojack. Volgens Van den Berg zal de auto geregeld op de Nederlandse wegen te bewonderen zijn.

Liefst 2,5 jaar hebben de twee autoliefhebbers op hun grotendeels met de hand gebouwde GT moeten wachten. Gedurende het proces ontvingen de kopers foto’s van de verschillende productiestadia. Ford laat de supercar door een motorsportbedrijf in Canada bouwen. Vooralsnog plant Ford vier productieruns van 250 stuks per jaar. De eerste 500 exemplaren zijn allemaal al toegewezen. De resterende 500 stuks moeten worden verdeeld. Op dit moment komen er slechts twee naar Nederland.

Vragenlijst

Voor de sportwagen had de autobouwer maar liefst 6500 geïnteresseerden. Om tot de kopers te komen, moesten alle personen een vragenlijst invullen, waarin bijvoorbeeld werd gevraagd naar de relatie met Ford, het bezit van klassieke Ford-modellen, het gebruik van de auto’s en de grootte van de collectie. De autobouwer wilde voorkomen dat de GT in een donkere hoek van een parkeergarage zou verdwijnen. Om speculeren met de auto tegen te gaan, moesten alle kopers een contract tekenen waarin staat dat de GT niet binnen een bepaalde tijd verkocht mag worden.

Duurste Ford ooit

De GT is de duurste productie-Ford ooit. De auto kost op Nederlands kenteken zo’n 6,5 ton. Voor dat bedrag krijg je een racewagen voor op de openbare weg met een 3,5 liter V6-turbomotor van 657 pk/747 Nm, die 350 km/h haalt. Dit jaar zal Ford in Europa zo’n 60 stuks afleveren. Het Nederlandse exemplaar is de twintigste in Europa.

 

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.