Autovisie
Autovisie Video 19 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Autovisie Cars & Coffee XXL: De dikkerds!

De bezoekers van Autovisie Cars & Coffee XXL – waar op zaterdag 20 juni de aftrap plaatsvindt van de Nationale Auto8Daagse – zorgen voor de ‘cars’ en wij zorgen voor de ‘coffee’. Maar Autovisie heeft natuurlijk ook nog wat automobiele primeurs en lekkernijen in petto. Hieronder de dikste, vetste en sappigste.

Range Rover Sport SVR

Tweeëneenhalve ton aan politieke incorrectheid. De Range Rover Sport SVR haalt 550 pk uit een volvette 5,0 liter V8 met supercharger. En als morgen in Amsterdam het gaspedaal naar beneden gaat, horen ze het in Keulen donderen.

Lexus RC F

Grote mond, klein hartje, gaat niet op voor de Lexus RC F. Achter zijn met een samoeraizwaard gehouwen smoelwerk schuilt geen bescheiden mueslimotortje, maar een heerlijk ouderwetse atmosferische V8. Wat levert dat op? 477 pk, schoon aan de haak.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Mercedes-AMG C 63 Estate

Laat je niet in de luren leggen door de vriendelijkere vormen van de nieuwe Mercedes-AMG C 63 Estate. Onder zijn motorkap schuilt nog steeds een machtige achtcilinder, waaruit een gebulder opstijgt waarvan zelfs de dondergod Thor zou schrikken.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Porsche 911 Targa 4S Exclusive Edition

Inschattingsfoutje van Porsche; het merk dacht in de jaren zestig dat de Verenigde Staten cabriolets zou verbieden, dus kwam het met de 911 Targa. De rest is geschiedenis, want Porsches ‘tussenoplossing’ viert met de 4S Exclusive Edition inmiddels zijn vijftigste verjaardag.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Mercedes-AMG E 63 S Estate Brabus 850

Ken je die beelden van straaljagerpiloten die hoge g-krachten moeten doorstaan en uiteindelijk flauwvallen? Richt een cameraatje op de bagageruimte van de Mercedes-AMG E 63 S Estate Brabus 850 en je ziet ook Labradors van hun stokje gaan. Dat doet 850 pk met ze.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Audi RS6 DTM Jon Olsson

Batman zou jaloers zijn op de Audi van freestyle skieër Jon Olsson: de RS6 DTM is zwart en grijs, heeft vleugels als een vleermuis en hoest 950 pk op uit een onaards brullende achtcilinder. Om Jack Nicholson als de Joker te parafraseren: “Waar krijg hij toch dat fantastische speelgoed?”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.