Autovisie
Autovisie Video 30 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

AUTOFOUTEN OP HET WITTE DOEK – DEEL 3

Ruiten die sneuvelen en plotseling weer heel zijn, deuken die op miraculeuze wijze verdwijnen en auto’s die compleet vervangen worden door een ander exemplaar. Hollywood is niet altijd even nauwkeurig. Deze week deel 3, waarin een spiegel hardnekkig terugkomt en een Ferrari een identiteitscrisis heeft.

328 of toch 308?

In de openingsscène van Beverly Hills Cop II rijdt Eddie Murphy in een Ferrari 328 GTS, maar als hij even later stevig aan het sturen is, zit hij plotseling in een 308 GTS. Ook als hij even later bij het politiebureau parkeert, zien we de zwarte bumper van de 308 GTS, terwijl we eerder nog de meegespoten bumper van de 328 GTS zagen. Toch is het wel te verklaren, want toen de film werd opgenomen in 1987 was een 328 GTS bijna twee keer zo duur als 308 GTS. In deze auto rijdt hij weg:

Maar in de volgende shots:

Voor het rustige werk wordt later wel weer de 328 GTS gebruikt:

Magische rook en de hardnekkige spiegel

De film Ronin uit 1998 heeft meerdere achtervolgingen. Al vroeg in de film gaan Robert De Niro en Jean Reno in een Mercedes-Benz 450SEL 6.9 achter een Citroën XM aan. Plankgas in zijn achteruit gaan ze ervandoor, waarbij er fors rook van het rechter achterwiel af komt. In het volgende shot is er toch opeens een enorme hoop rook achter de auto, maar waar die rook vandaan komt?

Veel later in de film is er een volgende achtervolging tussen een BMW ‘M5’ en een Peugeot 406. In de film wisselt hij tussen een BMW 525i, 535i en M5, waarbij redelijk is gelet op de velgen en het exterieurpakket. Toch zitten er meerdere schoonheidsfouten in de film. Zo rijdt de BMW door een barrière, waarbij de linker spiegel duidelijk beschadigd wordt. In het volgende shot is er echter niets aan de hand. Maar het hoogtepunt volgt even later, als de spiegel van de Peugeot eraf wordt geschoten. In het volgende shot – je raadt het al – zit hij er gewoon weer aan:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.