Ramon Mens
Ramon Mens Video 16 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Audi’s gaan communiceren met stoplichten

Dit najaar komt Audi met een nieuwe ‘vehicle-to-infrastructure’-dienst (V2I) waarmee informatie over stoplichten door auto’s kan worden ontvangen.

Audi Traffic light information system

Stoplichten

Dit zogeheten Traffic Light Information-systeem kan communiceren met verkeerslichten, zodat de auto weet wanneer het stoplicht op groen springt. Deze informatie wordt vervolgens met een aftellende weergave getoond op het instrumentarium.

Hierbij gaat het in eerste instantie om bepaalde steden in de Verenigde Staten. De Audi Q7, A4 en A4 Allroad van het modeljaar 2017 (gebouwd na 1 juni 2016) zullen van de optie gebruik kunnen maken. Bovendien moet er betaald worden om deze functie te kunnen gebruiken, aangezien dit een zogeheten Audi Connect Prime-feature is die via een dataverbinding loopt.

Autonoom

Deze stap is voor Audi ook belangrijk in de ontwikkeling richting de autonoom rijdende auto. In de nabije toekomst moet deze communicatie al geïntegreerd worden in navigatiesystemen en start-stop-functionaliteit. Daarnaast moet het de doorstroom van het verkeer in stedelijke gebieden verbeteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.