Autovisie
Autovisie Video 9 apr 2017

Audi Q8 gaat laatste fase in

De aflopende daklijn en extra centimeters in de breedte verraden hem direct: hier rijdt de Audi Q8. Audi’s nieuwe vlaggenschip-SUV maakt zich daarmee op voor een debuut op de autoshow in Frankfurt in september.

Q7

Met de Q8 wil Audi het op gaan nemen tegen de BMW X6 en Mercedes-Benz GLE Coupé. Net als die auto’s moet de Audi Q8 ook sportiever – en minder praktisch – worden dan de auto waarop hij gebaseerd is, de Q7. Geen zeven zitplaatsen meer, maar wel een aflopende daklijn. Toch lijkt die daklijn beduidend minder laag te zijn dan die van de Q8 Sport Concept die afgelopen maand in Genève werd gepresenteerd.

2018

Net als de Q7 is de Audi Q8 gebaseerd op het MLB-platform van de Volkswagen Group. De wielbasis is met 2994 millimeter dan ook gelijk. Voor de aandrijflijnen verwachten wij dan ook geen verrassingen, al is de kans groot dat er ook een benzine-hybride van de auto komt. Die aandrijflijn is al ontwikkeld voor de nieuwe generatie Porsche Cayenne, die ook op dit platform staat. Reken ook op een SQ8, met de 4,0 liter dieselmotor met 435 pk en 900 Nm. In 2018 moet de auto op de markt komen, een aantal maanden na zijn debuut op de autoshow van Frankfurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.