Autovisie
Autovisie Video 4 feb 2016

Audi Q5 toont nieuwe achterlichten

De nieuwe Audi Q5 beleeft over een paar maanden zijn debuut. Audi is druk bezig met het laatste testwerk, waar ze ook meteen de dynamische richtingaanwijzers demonstreren.

De techniek kennen we al van de A8, A6, A4 en Q7, maar ook de volgende Audi Q5 gaat profiteren van de nieuwe dynamische richtingaanwijzers. Op de video lijkt het formaat nagenoeg gelijk aan dat van de huidige Q5, maar gaat het uiterlijk duidelijk meer richting Q7.

Audi Q5. Impressie: Schulte DesignWat weten we verder al over de auto? De nieuwe Q5 wordt gebaseerd op hetzelfde platform als de nieuwe A4 en Q7, het MLB2-platform van de Volkswagen Group. Hij gaat ook profiteren van alle nieuwe technieken van die auto’s, zoals Matrix LED, de Virtual Cockpit en bewegende LED richtingaanwijzers.

Door gebruik van meer aluminium wordt de nieuwe Q5 waarschijnlijk ook zo’n 100 kg lichter dan voorheen, wat weer ruimte biedt voor meer technieken. Om de CO2-uitstoot te drukken is de kans op een Q5 e-tron dan ook groot, waarbij de techniek grotendeels geleend kan worden van de Q7 en toekomstige A4 e-tron.

Je hoeft de nieuwe Q5 niet te verwachten op de Autosalon van Genève. Audi kiest voor een lancering halverwege 2016. In Genève kun je wel de nieuwe kleine crossover van Audi, de Q2, voor het eerst zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.