Autovisie
Autovisie Video 9 dec 2016

Audi krijgt informatie van stoplichten ingefluisterd

Rode stoplichten zijn niet alleen bloedirritant (zeker als je haast hebt), maar ook nog eens slecht voor de doorstroom, het brandstofverbruik en daardoor de uitstoot. Audi heeft er iets op bedacht. In de Verenigde Staten ‘praten’ de A4 en Q7 nu met verkeerslichten.

Audi

Laten we zeggen: ze staan in verbinding met verkeerslichten, want de Audi’s ontvangen alleen en zeggen niks terug. De Amerikaanse A4- en Q7-modellen (geproduceerd vanaf juni 2016 en uitgerust met Audi connect) zijn uitgerust met een nieuwe funtie die Time-to-Green heet. Bestuurders kunnen op hun Virtual Cockpit (het digitale dashboard van Audi) of head-up display zien of het volgende stoplicht op groen staat als ze daar aankomen. Wanneer het nog rood is, telt het display af tot groen.

LEES OOK: AUDI R8 ‘STAR OF LUCIS’ KOMT UIT COMPUTERSPEL

De functie is uitgerold in Las Vegas, Nevada en komt op termijn naar meerdere Amerikaanse steden. Lokale verkeerscentra verzenden dan hun verkeerslichtinformatie naar Audi-partner Traffic Technology Services (TTS), dat de data via een snelle internetverbinding naar de boordcomputers van de eerdergenoemde Audi’s stuurt. Audi wil de technologie ook naar Europa brengen. Het probleem is echter dat er hier geen datastandaard is voor digitaal infrastructuurmanagement.