Autovisie
Autovisie Video 15 apr 2016

Aston Martin Vantage GT8 is flink afgevallen

De Aston Martin V8 Vantage zwaait al bijna af, maar laat met de Vantage GT8 nog even flink van zich horen. Hij volgt hetzelfde recept als de GT12 en komt in een oplage van honderdvijftig stuks op de markt.

De GT8 (en ook de GT12) is het Aston Martin-equivalent van de Porsche 911 GT3 RS. Het model is een straatlegale racer, die 100 kg lichter is dan de V8 Vantage. De GT8 heeft Aston Martins bekende 4,7 liter V8 onder de kap, die 446 pk levert, en is leverbaar met een handgeschakelde zesbak of een gerobtiseerde handgeschakelde transmissie met zeven verzetten.

“Volgens Aston Martin is de GT8 de lichtste Vantage ooit”

Hij is te herkennen aan zijn grote frontsplitter, ‘afgekapte’ voorste wielkasten, zijskirts en diffuser met twee enorme, iets naar het midden geplaatste uitlaatpijpen. Optioneel is het Aero Pack, dat een grote achtervleugel toevoegd en extra frontsplitterelementen. Standaard heeft de GT8 vijfspaaks wielen, maar lichtgewicht magnesium exemplaren met zeven spaken zijn een optie. Beide zijn geschoeid met Michelin Pilot Sport Cup 2.

Volgens Aston Martin is de GT8 de lichtste Vantage ooit. De gewichtsbesparing van 100 kg is bereikt door onder meer een lithium ion batterij te monteren, een koolstofvezel dak, een achterruit en zijruiten van kunststof en een titanium uitlaatsysteem. De stoelen in de cabine zijn eveneens van koolstofvezel. Airconditioning en een audio- en infotainmentsysteem zijn standaard.

LEES OOK: ASTON MARTIN GT12 – DIT WIST JE NOG NIET

De Aston Martin Vantage GT8 wordt in het laatste kwartaal van dit jaar aan klanten uitgeleverd. In Groot-Britannië kost hij 165.000 pond, wat omgerekend ruim 207.000 euro is. In Nederland zal dat echter een stuk meer zijn, door onder meer onze BPM, die afhankelijk is van CO2-uitstoot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.