Autovisie
Autovisie Video 23 dec 2020

Alles over de nieuwe Hyundai Tucson (2021) – Walkaround

De introductie van de Tucson in 2003 was een schot in de roos, want niet alleen wist Hyundai er 1,6 miljoen van te verkopen, het creëerde tevens een nieuw segment dat uitgroeide tot een van de grootste wereldwijd. Nu, zeventien jaar later is de vierde editie aanstaande. Autovisie stelt de C-SUV aan je voor.

Vier edities van de Tucson. Dat klopt, maar gaat niet op voor de Europese markt. Na de eerste generatie koos het Europese hoofdkantoor voor een nieuwe naam. Het werd ix35 in lijn met de Europese namen, zoals die van de i30. Elders in de wereld hield Hyundai vast aan Tucson, een naam die voor de derde generatie ook in Europa werd gevoerd.

Vierde Tucson

En dan staat nu de vierde Tucson te spinnen om de showrooms binnen te rijden. In de fabriek te Tsjechië loopt de productieband al en binnenkort voert Hyundai de dagelijkse output op. Daar ziet de Tucson voor Europa het levenslicht. Voor andere markten bouwt de autobouwer de auto elders. Waarom? Dat is een van de vragen die Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je in deze uitvoerige walk-around video uitlegt. Hij geeft tevens aan waarom de wielbasis moest groeien, en waarom de groeispurt voor de vierde editie juist minimaal is. Daarnaast legt Sjoerd uit waarom de Tucson je niet onopgemerkt volgt of passeert.

Met deze video stelt Sjoerd de Tucson aan je voor. Binnenkort volgt de rijtest. Wil je niets missen over de nieuwste modellen, zet dan Autovisie.nl onder je favorieten, download de app en abonneer je op het Youtube-kanaal van Autovisie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.