Autovisie
Autovisie Video 11 sep 2016

Alfa Romeo Giulia Q pakt record op Ring

Ach, autofabrikanten… Het zijn net kleine jongetjes. De vraag is immers altijd: wie heeft de langste? Of, in het geval van Nordschleife-tijden: wie heeft de kortste? En Alfa Romeo doet wat dat betreft goede zaken met de Alfa Romeo Giulia Q.

Want kijk deze Youtube-video en huiver! De 510 pk sterke Alfa Romeo Giulia Q wordt in de handen van een kundig coureur in niet meer dan 7 minuten en 32 seconden door de Groene Hel gejaagd, een powersedanrecord. Gedoodverfde concurrent BMW M4 (en dus waarschijnlijk ook de M3) haalt met voormalig Sport Auto-hoofdredacteur Horst von Saurma op de pedalen niet beter dan 7 minuten en 52 seconden.

Alfa Romeo Giulia QV

De Giula Q (met achttraps automaat) had zijn karakteristieke grille echter op de Porsche Panamera Turbo gericht, die in juni van dit jaar in 7 minuten en 38 minuten de 73 bochten van de Nordschleife rondde. De BMW M4 GTS is nog altijd een klasse apart. Die blijft de Alfa Romeo op een volledige rondgang maar liefst 4 seconden voor en doet ‘de Ring’ in 7 minuten en 28 seconden.

BEKIJK OOK: VIDEO – AUTOVISIE REVIEW ALFA ROMEO Q