Ramon Mens
Ramon Mens Video 24 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Aftellen voor Autovisie Cars & Coffee XXL

Bent u er klaar voor? Zaterdag 27 mei is het eindelijk weer zover, dan wordt weer een editie van Autovisie Cars & Coffee XXL gehouden. Als u ook maar een klein beetje benzine in het bloed heeft, bent u welkom. Er hebben zich al meer dan 1000 personen met uiteenlopende auto’s ingeschreven.

Autovisie Cars and Coffee XXL september 2016

De vraag is of de weergoden ook autoliefhebbers zijn? Nou dat antwoord is volmondig ja, want de eerste 2017-editie zal geschieden onder een strakblauwe lucht met een fel zonnetje. Maar zou dat niet het geval zijn, dan konden we een groot deel van de gekoesterde automobielen onder een luifel kwijt. We zijn voor de mei-editie moeten uitwijken naar een andere locatie dan gebruikelijk. Het eerder gebruikte Telegraaf-terrein was simpelweg te klein. Tijdens de laatste editie in Amsterdam konden niet alle bezoekers een parkeerplek vinden. Dat is ditmaal wel anders. We beschikken over 2000 parkeerplaatsen. Ook bezoekers kunnen hun auto grenzend aan het showterrein parkeren.

Bugatti uit 1925

Doordat een deel van de bezoekers zich heeft aangemeld weten we al wat we kunnen verwachten. Er komen heel diverse auto’s, van klassiekers tot spiksplinternieuwe modellen, van originele types tot getunede versies. De oudste auto die is ingeschreven is een Bugatti Type 13 uit 1925. De auto met de hoogste aanschafprijs? Een Lamborghini Aventador. Ten minste, dat is wat we nu weten want misschien komt u wel met een oudere of duurdere auto? Of juist met een nieuwer model met een lagere aanschafprijs dan een half miljoen? De toegangspoort staat voor iedereen die zijn auto liefheeft open. Op de aanmeldingsformulieren staan tal van Ford Mustangs, Porsches en Chevrolet Corvettes in alle soorten en maten. De mix is enorm, van homologatiemodellen tot getunede Japanners, klassieke Italianen, een Hollandse Ruska en Britse roadsters. Mocht u niet met de auto komen, de bus stopt voor de deur van Expo Haarlemmermeer.

Bekijk hier op Facebook de foto’s van de vorige editie.

Primeurs

Autovisie zelf komt met modellen die nog niet bij de Nederlandse dealers staan. Heuse primeurs dus, die normaliter op de AutoRAI 2017 hadden moeten worden gepresenteerd. Zo verschijnen pas in juni de Seat Ibiza, Hyundai i30 Wagon en Renault Koleos bij de dealer, maar zijn de types nu al in Nederland te bekijken. Ook de Volkswagen Arteon beleeft zijn publieksdebuut, net als de Opels Insignia Sports Tourer, crossover Crossland X en de elektrische Ampera-e. Uit Duitsland komen de Mercedes-AMG GT C Roadster en de E-Klasse Cabriolet over, terwijl de Mitsubishi Eclipse Cross een retourtje Japan-Nederland heeft geboekt. Autovisie verzorgt uiteraard de verse koffie.

Expo Haarlemmermeer

De Expo Haarlemmermeer is gelegen aan de Stelling 1 in Vijfhuizen, tussen Haarlem en Schiphol. De slagboom gaat om 10.00 uur open, dus dan kun je het terrein oprijden. Alle auto’s worden ingedeeld in een van de categorieën en maken kans op een prijs. Kijk voor meer informatie op www.carsandcoffee.nl

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.